iAmGin
 

Sportmassage by Gin

in Amsterdam Noord

Wat is een sportmassage?

Bij een sportmassage wordt er gekeken naar de probleemgebieden. Is er sprake van pijn? Zijn de spieren overbelast? Worden er bewegingen belemmert? Voelen de spieren strak en stijf aan?

Door middel van verschillende handgrepen en spierverlengings technieken worden de spieren en de fasica aangepakt. Spieren worden verlengd, fascia wordt versoepeld en druk wordt uitgeoefend op spierknopen.

Voordelen van een sportmassage

 • Verlichting pijn klachten
 • Versoepeling van de spieren
 • Voorkomen van blessures
 • Versnelt spierherstel
 • Afvoer van afvalstoffen
 • Verbetert immuunsysteem
 • Verbeterde bloedsomloop

Sportmassage by Gin

Massages kunnen heel verschillend zijn bij diverse behandelaars. Gin focust graag op het verbeteren van de toestand van het lichaam. Ze gaat doeltreffend te werk. Wanneer er bepaalde plekken pijn klachten geven, worden deze het meest aangepakt. Je zult merken dat ze precies de pijnpunten weet te vinden. Haar kennis van het lichaam is goed te voelen en met haar sterke handen masseert ze de boel goed los. Gin luistert goed naar je wensen en geeft antwoord op je vragen.  Zo nodig krijg je ook advies mee naar huis.

Gin maakt gebruik van een combinatie van verschillende massagetechnieken zoals: knedingen, frictie, triggerpoints, theragun fibraties en stretching.

Vrouwelijke masseur

Het kan erg fijn zijn om als vrouw door een vrouwelijke masseuse gemasseerd te worden. Zo kan je onbezorgt van je massage genieten. Qua stevigheid hoef je bij Gin niets in te leveren. Al dat gesport heeft haar krachtige handen gegeven. Ze weet hoe ze jouw spieren stevig aan moet pakken.

Voltooide massage opleidingen & cursussen

Triggerpoint performance, knee aches & pains- juni 2014
Triggerpoint performance, hip & lower back – juni 2014
Klassieke massage- 10 mei – 2 juni 2016
Hoofdpijn massage specialisatie – 2 juli 2016
Rug, nek en schouder massage specialisatie 27 augustus 2016
Lage rugpijn massage specialisatie – 18 oktober 2016
Elastisch tapen 28 oktober – 4 november 2016
NGS Sportmassage 18 november 2016 – juni 2017
Diploma NGS Sport masseur -Het Nederlands genootschap voor Sportsmassage
Yoga Massage, Mood Massages, februari-maart 2020
Performance stretch specialist Level 1, San Diego- June 2022
Hercertificering NGS sportmassage – December 2022
Masterclass Deep Tissue + Thai stretching, Wassa Lakkham, Berlin 4-5 Oktober 2023

Voor wie is een sportmassage?

Een sportmassage is geschikt voor mensen die hun spieren veel gebruiken. Het kan zijn dat je fysiek zwaar werk doet of dat je veel aan het trainen bent. Een sportmassage is ook voor mensen die veel stress hebben of veel achter de computer zitten. Voor mensen die hoofdpijnklachten krijgen, een stijve nek, een zeurende onderrug hebben of een schouder die pijnscheuten geeft. Om zo maar een paar van veel voorkomende klachten te noemen.

Wat al deze mensen gemeen hebben is dat ze last hebben van stijve of vastzittende spieren, knopen die pijn doorstralen of een algeheel vastzittend lichaam.

man with neck pain

Een sportmassage help bij?

 • Stijve nek
 • Stijve rug
 • Vermoeide spieren van stress
 • Pijnlijke schouders van werkhouding
 • Zeurende pijnpunten in een spier
 • Na een hevige inspanning
 • Lage rugpijn
 • Na een hardloopwedstrijd
 • Na een vliegtuig reis

30 minuten
€40
Professionele Masseur
Klein gebied
60 minuten
€65
Meest gekozen
Professionele Masseur
90 minuten
€90
Professionele Masseur
Omdat je er gewoon geen genoeg van kan krijgen
Bij een massage van 30 minuten is er tijd voor één regio of lichaamsdeel zoals: [nek regio] [bovenrug + schouder] [één geheel been] [twee kuiten]
Bij een massage van 60 minuten is er tijd voor meerdere of een grotere regio zoals: [gehele rug] [voorkant benen + voeten] [achterkant benen + bil] [nek + bovenrug + schouder]
Bij een Massage van 90 minuten kan bijvoorbeeld de rug en de benen gemasseerd worden.

Boek een massage

In de online agenda

Bel / sms / email

Voor het boeken van een massage kan je het online boekingssysteem gebruiken. Begin met het kiezen van de duur van de massage.

Je kan me ook mailen, sms-en of bellen voor een afspraak. 0622059660

Enkel een sportmassage kan geboekt worden met het online systeem, neem contact op voor andere boekingen.

 

Betaalopties

Betalen kan via

 • Tikkie
 • Pin
 • Cash
 • e-wallet

Visa Mastercard American Express JCB UnionPay Diners Club Discover Maestro Visa Electron VPay Mobile wallets Apple Pay* Google Pay** Samsung Pay PayPal QR codes
interior sportmassage by gin
Excellent
Based on 25 reviews
Michael Gallagher
2023-10-09
Had my first ever sports massage. Absolutely loved it. Would highly recommend. Felt great during and after.
Ben Roelofsen
2023-09-28
Gin heeft gauw door waar je knopen en spanningen zitten. De massage was ferm, maar ook ontspannend. Niet te hard, niet te zacht. Ik kom graag nog een keer terug.
K.H. R
2023-09-23
Amazing masseuse who made my back feel new again...I will be back!!!
Amanda Meyers
2023-09-17
Exactly what I was looking for after a 450 mile cycling trip- Gin’s knowledge of musculature/anatomy etc certainly shows. Peaceful energy working out of her home space.
lara Coebergh
2023-09-10
Hele fijne massage gehad. Goed en stevig maar daarna zwevend de rest van de dag door. Echt een aanrader, Gin weet wat ze doet!????
Lorenzo B
2023-08-25
Zojuist voor de tweede keer sportmassage van Gin gehad. Massage is top.
Rogier Mutsaerts
2023-07-27
Erg vriendelijke en professionele ontvangst. Na doorspreken waar op te focussen erg veel verschillende technieken toegepast, super recharge.
Ophelia Hagen
2023-07-21
Erg fijne massage! Gin wist alle vervelende plekken te vinden en behandelen. Ging ontspannend de deur uit
Barnabás Gulyás
2023-07-14
100% recommend. Gin is super professional and always able to help with sore or painful muscles. She always focuses on the requested areas and is also very nice and helpful
Zsófia Kis
2023-07-11
Best sport massage I’ve ever had. Gin super flexible in terms of what you’d like to get and has amazing technique. Would 10/10 recommend!

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet je eigenlijk een massage?

Het fijnste is om pijnvrij door het leven te gaan. Voorzorgsmaatregelen nemen voordat er klachten ontstaan is de beste keuze. Zonder specifieke klachten is het aan te raden om ca. 1 keer per maand je los te masseren. Welke plek, hangt af van welke spieren het zwaarst te verduren krijgen.

Als er veel gesport, veel fysiek werk of veel achter een bureau gedaan word is 1 keer in de 2 weken aan te bevelen.

Wanneer iemand goed vast zit en al maanden of jaren last heeft, moeten afspraken elkaar sneller volgen zodat er elke keer een stap vooruit gezet kan worden. Tussen de 2 en 4 dagen is nu aan te bevelen.

Is een sportmassage pijnlijk?

Over het algemeen is een sportmassage niet pijnloos, maar kan het toch een staat van ontspanning voortbrengen. Vaak wordt er gezegt “Painful, but in a good way”. Sommige handgrepen zijn prettig en ontspannend. Bij triggerpoints zal je goed op je ademhaling moeten letten om te blijven ontspannen.

Hoe pijnlijk een sportmassage is voor jou persoonlijk hangt af van een aantal factoren; Waar ligt je pijngrens? In welke staat verkeert je lichaam? Kan je ontspannen door middel van ademhaling? Onthoud: je kan altijd aangeven dat iets te pijnlijk is.

Wat is het verschil tussen deep tissue massage en sportmassage

Massages kunnen erg verschillen tussen behandelaars. Iedere masseur heeft zo zijn eigen aanpak. Het kan dus zijn dat er soms geen verschil zit. Als je een kijkje neemt naar hun opleidingen en werkplekken, kan je meer leren over hun persoonlijke aanpak. Over het algemeen zie ik deep tissue massage als een iets meer globale massage. Zoals een massage in een spa. Een sportmassage zie ik als een massage die zich gaat focussen op het probleem. Net zoals je bij een physiotherapeut een behandeling krijgt voor een klacht.

Als we de twee naast elkaar leggen per opleiding zien we het volgende. Een deep tissue massage is een cursus van ca.  4 lesdagen, 4 uur studielasten per week en voltooid in een tijdspanne van 1 maand. Een sportmassage is een opleiding met een landelijk examen organisatie NGS. Het heeft ca. 17 lesdagen, 6 uur studielasten per week over een tijdspanne van 8-9 maanden. Een portfolio, reanimatie en EHBO cursus, stage, theorie en praktijk examen zijn daarin een vereiste.

Wat zijn knopen in de spier?

Een gezonde spier moet kunnen aanspannen en ontspannen. Daarbij glijden zogeheten filamenten naar elkaar toe en van elkaar af. Soms komen er delen vast te zitten en ontstaan er “knopen”. Dit noemen we myofasciale triggerpoints ofwel kleine contracties in het spierweefsel. Om een spier te laten aanspannen moet er energie omgezet worden. Daarvoor is zuurstof nodig. Afvalstoffen komen daarbij vrij. Denk maar aan het zure gevoel in je benen als je lang een squat moet vasthouden. Wanneer zo’n triggerpoint langer aanhoudt verergert de situatie. Verminderde toestroom van vers bloed betekent minder zuurstof en ophoping van afvalstoffen bij de spierknoop. Wetenschappelijk is er nog veel onduidelijk over deze triggerpoints. Er zijn enkele veronderstellingen die nog verder onderzocht moeten worden. Wat wel duidelijk is: ze zijn erg vervelend. Triggerpoints kunnen pijn, stijfheid en spasmes veroorzaken.

Wat kan ik zelf doen tegen knopen?

Door gebruik te maken van een foamroller of een triggerpoint bal kan je zelf aan de slag om knopen uit te spieren te krijgen. Dit kan simpelweg door alleen druk uit te voeren op de knoop of door bepaalde bewegingen te maken. Gin kan je uitleg geven over het gebruik en jouw persoonlijke knooppunten. Op Gin’s massage instagram account staan enkele video voorbeelden van stretches en het gebruik van een massage bal.

triggerpoint bal

Triggerpoint ballen liggen op voorraad. Deze kan je aanschaffen voor €6,00. Een peanut bal voor €17,50. Deze duo ballen zijn vooral fijn voor het rollen van de spieren naast de ruggengraat; erector spinae.

30, 60 of 90min? Hoe lang is genoeg?

Over het algemeen is er ca. 10-15min nodig per lichaamsonderdeel. (Denk aan kuiten, quadriceps, voorarm, linker trapezius, gluteus) Wil je voor en achterkant van de benen, dan is 60min aan te bevelen. Wil je één schouder laten masseren dan is 30min voldoende. Wil je rug en benen laten masseren, dan is 90min een goede keuze. Full body sportsmassage is niet mogelijk in 90 minuten.

Heb je hulp nodig met kiezen? Stuur een berichtje of een email.

Fysiotherapie of sportmassage?

Om die vraag te beantwoorden, moeten we eerst kijken naar wat een fysiotherapeut doet. Een fysiotherapeut is een behandelaar die gespecialiseerd is in het begeleiden van blessures of helpt bij beweeg problemen. Klachten over spieren, gewrichten, banden, pezen of zenuwen. Een fysiotherapeut kan zich verder scholen als manueel therapeut. Als manueel therapeut richt je op het optimaliseren van de gewrichtsbewegingen in het gehele lichaam. Ze kunnen manipulaties uitvoeren om de symmetrie in de botstructuur weer recht te zetten. Ook wel kraken genoemd. Het krakende geluid komt van een verandering in druk van vloeistof en gas in eenzelfde omgeving. Denk maar aan het openen van een champagnefles.
Waneer er dus sprake is van een blessure, moet je advies vragen aan een fysiotherapeut. Wanneer er nog geen sprake is van een blessure, maar wel van spierknopen en stijve spieren, kan je bij een sportmasseur terecht. Omdat een fysiotherapeut vast zit aan regels en behandeltijd per patiënt, kan je er ook voor kiezen om naast het behandelplan van de fysio, te complementeren met een sportmassage. Een sportmasseur kan de spieren langer behandelen, waardoor er meer resultaat geboekt kan worden.

Als je het niet zeker weet, kan je altijd contact opnemen om antwoordt te krijgen op je vraag.

Wat is Fascia?

Wetenschappelijk is er nog veel te leren over de fascia. Tegenwoordig zijn we erachter gekomen dat de fascia een belangrijke rol speeld in het lichaam. De fascia is bindweefsel dat een netwerk vormt om alle spieren, bloedvaten, botten, zenuwen en organen heen. Je kan het vergelijken met het vliesje in een grapefruit. De fascia kan samen met de spieren verkleefd worden of strak gaan staan, waardoor je minder soepel kan bewegen.
grapefruit membrane

Wat kan ik doen tegen kramp?

Om kramp te voorkomen: zorg dat je genoeg water drinkt. Als je een zoutarm dieet volgt, zou ik iets meer zout tot je nemen. Goed opwarmen voordat je gaat sporten. Doe regelmatig wat stretches en rol de spier indien mogelijk los met een foamroller. Magnesium bisglycinaat kan helpen.

Heb je een vraag?

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, maar wil je graag uitleg?
Geef jouw vraag dan nu op.

Locatie sportmassages Amsterdam noord

De locatie is in Amsterdam noord.

Ko van Dijkhof 71